Hier moet je op letten bij het kopen van een steiger

Een steiger kopen is niet zomaar iets. Er zijn verschillende punten waar je in ieder geval rekening mee moet houden. Je wilt namelijk niet met een steiger thuiskomen waar je uiteindelijk niets aan hebt. Let daarom op de onderstaande punten bij het kopen van een steiger.

Steiger

Rolsteiger vs. kamersteiger

De steigers die je vaak buiten ziet staan zijn zogenaamde rolsteigers. Je kunt dit soort steigers kopen met verschillende hoogtes. Het is mogelijk om ze horizontaal vlak te stellen met de in hoogte verstelbare wielen.

Naast rolsteigers heb je ook kamersteigers. Dit soort steiger zijn minder hoog en nemen minder ruimte in beslag. Ze zijn veel gemakkelijker en sneller op te bouwen en kunnen ook door één persoon worden opgebouwd.

Een rolsteiger is ideaal voor gebruik buitenshuis, terwijl je voor binnenshuis gebruik weer beter voor een kamersteiger kunt kiezen.

Werkhoogte

Steiger

Bij het kiezen van een steiger is het ook belangrijk om rekening te houden met de werkhoogte. Om de werkhoogte te bepalen tellen producenten twee meter bij de platformhoogte op. De werkhoogte zal dus niet geheel voor iedereen kloppen. Houd hier rekening mee als je wat groter of juist wat kleiner dan gemiddeld bent.

Prijzen vergelijken

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je nieuwe steiger. Vergelijk daarom de prijzen van verschillende winkels en groothandels met elkaar. Hier kan namelijk nogal een verschil in zitten.