De voor- en nadelen van een hypotheek execution only

Van alle hypotheekvormen is de hypotheek execution only de soort die het meeste eigen verantwoordelijkheid van de afsluiter verwacht. Je kunt deze hypotheekvorm het beste alleen aangaan wanneer je veel kennis van de branche hebt of vaker een hypotheek hebt afgesloten. 

Hypotheek execution only

De hypotheek execution only kenmerkt zich door een aantal zaken:

  • je krijgt geen financieel advies
  • je bespaart hierdoor op je kosten
  • je kunt deze hypotheekvorm volledig online afsluiten

Past dit bij jou?

Deze hypotheekvorm is uitermate geschikt wanneer je veel kennis hebt. Sluit je voor het eerst een hypotheek af? Dan is de hypotheek execution only niet aan te raden. Sterker nog, de financiële autoriteiten proberen te voorkomen dat de hypotheek execution only wordt afgesloten door mensen die niet genoeg kennis van het product hebben. Daarom moeten mensen die deze hypotheek willen afsluiten een algemene toets volbrengen om aan te tonen dat ze weten waar ze aan beginnen. Haal je deze toets niet, dan ben je genoodzaakt te kiezen voor een andere hypotheekvorm.

Hypotheek execution only

Online afsluiten

Het grootste gemak van de hypotheek execution only is dat je deze online kunt afsluiten. Geen eindeloze face-to-face gesprekken met financieel adviseurs, hypotheekadviseurs, boekhouders en notarissen. Online afsluiten betekent overigens niet dat je minder zorgvuldig hoeft te zijn. Het is absoluut aan te raden om de tijd te nemen en elke stap van het proces secuur te doorlopen. 

Wil je een hypotheek op deze manier afsluiten? Neem dan de tijd om je research te doen en vergelijk verschillende aanbieders.