Handige weetjes en ideeën voor de hal.

Zet accenten met de lamp voor de gang

Wil je een gezellige sfeer creëren, dan kun je naast de basisverlichting kiezen voor extra hal verlichting. Op de schoenenkast kan bijvoorbeeld eenvoudig een tafellamp worden geplaatst. Maar je kunt wandlampen ook gebruiken om geselecteerde plekken in je gang te accentueren.

Let bij het kopen van je ganglamp goed op de dim eigenschappen. Met een dimmer kun je de lichtintensiteit naar behoefte verhogen of verlagen, een flexibele manier om een ​​gezellige sfeer te creëren.

Inclusief trappen

Vaak is er een trap in de gang die naar de hogere verdieping leidt. De muur ernaast biedt een mooie ruimte om met wandlampen voor de gang een uitnodigende sfeer te creëren. Laat het licht naar boven schijnen voor een visueel expanderend effect. Als de lamp naar beneden schijnt, heeft de hal verlichting een rustgevend karakter. Nog een idee: wat dacht je van een hanglamp voor de gang die van bovenaf licht op de trap uitstraalt?

Ideeën voor smalle gangen

Smalle en donkere hallen zijn een uitdaging als het om licht gaat. En als er ook hoeken bij komen kijken, dan lijkt het haast onmogelijk om de gang gezellig te maken en huiselijk uit te stralen. In feite bepaalt de lengte van de hal hoeveel lichtbronnen je moet gebruiken. Als de totale lengte van de hal langer is dan twee meter, heb je twee lampen nodig. Het is vooral handig om in een smalle gang met spots aan het plafond te werken. Deze passen onopvallend in de sfeer. Daarnaast is een wand- of tafellamp boven of op de schoenenkast een goed idee. Dit zorgt voor een huiselijke sfeer. Om meer ruimte te creëren, raden wij aan spiegels te bevestigen.

Ideeën voor halverlichting voor grote hallen

Voor grote gangen heb je waarschijnlijk een paar hal verlichting nodig totdat elke hoek verlicht is – hiervoor heb je meer vrijheid dan in kleine hal. Hanglampen zijn bijzonder geschikt om de scène in te richten voor ruime oude bouwgangen. Combineer drie dezelfde lampen voor een harmonieus totaalbeeld. Hang ze, afhankelijk van de vorm van de gang, achter elkaar op of als groep in een kring. Let er echter op dat de hanglamp in alle richtingen licht uitstraalt en niet alleen naar beneden – zoals bij lampen met een ondoorzichtige kap. Dit voorkomt dat je gang er grotachtig uitziet.