Een olijfwilg creëert sfeer
Het oogt gezellig en ruikt daarbij ook nog eens heerlijk. Een olijfwilg kent vele goede kenmerken. Zowel op een terras, maar ook in de achtertuin en zelf binnen doet de olijfwilg goed zijn werk. Naast het mooie uiterlijke kenmerk, is de boom ook zeer functioneel. De olijven bevatten vele voedingsstoffen en de daarbij horende olie is niet te missen in een vele verschillende keukens. De olijven kennen we allemaal, de een houdt ervan, de ander wat minder. Feit is dat de olijven niet meer te missen zijn in onze maatschappij. De olijgwilg brengt dus heel wat handige functies met zich mee.
De verzorging van een olijfwilg
Voor de olijfwilgen is een zonnige plek het meest geschikt. Daarnaast moet er sprake zijn van een doorlatende zanderige kleigrond, met waar mogelijk een deel aan kalk. Een natte grond is zeer zeker niet geschikt voor de olijfboom. In de zomer is het daarbij van belang dat de boom wat meer water krijgt dan normaal. In de winter heeft de boom, maar weinig water nodig, maar het is niet de bedoeling dat de grond uitdroogt. Daarbij kan de olijfboom in de winter worden ingepakt met stro, zodat deze niet zal uitdrogen. Ook kan er schimmel voorkomen bij de boom. Dit is te herkennen aan een zwarte vlek op het blad van de boom. De vruchten zijn dan niet meer te eten. Dit is gelukkig nog wel te herstellen en niet een al te groot probleem.
Waar komen olijfwilgen voor?
De olijfbomen komen overal ter wereld voor, zowel binnenshuis als buitenshuis. De boom kent zijn oorsprong in Armenië en is in de afgelopen eeuwen overgewaaid naar allerlei andere delen van de wereld. Derhalve is het heel gebruikelijk dat je ze overal ziet. De bomen zijn erg handig om mee te werken omdat ze niet heel veel verzorging behoeven maar wel veel vruchten afwerpen, zoals uiteraard de olijf. Hierdoor is het een heel functionele plant waarmee veel winst te behalen valt. Naast een olijfwilg kan je eveneens kiezen voor een olijfboom.